Hakkari'nin Cilo Dağları'nın eteklerinde bulunan Cennet ve Cehennem Vadisi, Türkiye'nin en yüksek rakımlı ikinci yeri olmasıyla biliniyor ve yerli yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor. Son ziyaretçilerden bir grup, bölgedeki doğal güzellikleri keşfetmek için Hakkari ve Yüksekova sınırlarında bulunan vadide doğa yürüyüşüne çıktı.

Haber Kapak Şablon 2024 06 25T191337.821

40 kişilik grup, renkli bitki örtüsü ve karla kaplı dağ zirveleri arasında akarsuların oluşturduğu manzarayı seyrederken, Türkiye'nin en büyük vadi buzulunun bulunduğu bölgeye de ulaştı. Doğaseverler, Cilo Dağları'nın eteklerindeki bu benzersiz vadiyi keşfederek günlerini doğayla baş başa geçirdi.

Haber Kapak Şablon 2024 06 25T191315.961

Yüksekova-Van Karayolu'nda Korkunç Kaza: Ölümden Döndüler Yüksekova-Van Karayolu'nda Korkunç Kaza: Ölümden Döndüler

"40 kişilik ekiple Cennet ve Cehennem Vadisi bölgesine geldik"

40 kişiyi ağırladıklarını belirten doğasever Erdinç Düzen, “Yüksekova'dan Türkiye'nin Alplerine 40 kişilik ekiple Cennet ve Cehennem Vadisi bölgesine geldik. Yaz ortasında kartpostallık görüntüler görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Doğası 4 mevsimde insanı kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Acente olarak bölgemizin tanınması için güzel projelerle yola devam ediyoruz. Yurt dışında ve Ankara, İzmir ile İstanbul'dan gruplar geliyor. Hem doğamızı görüyorlar hem de esnafımıza can damarı oluyorlar. Bölgemiz müthiş bir doğa sahip olması nedeniyle kontrollü turizme açılmasını istiyoruz. Doğası ve enerjisi müthiş bir yerdir” dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 06 25T191353.658

Doğa fotoğrafçısı Esat Kamuk ise, “Bu eşsiz yeri görmek muhteşem bir duygu. Harika bir doğal güzelliğe sahip. Şu an Cilo Dağları'nın eteklerinde doğayı fotoğraflıyorum. Doğa fotoğrafçıları için dört mevsimi bir arada çekme fırsatı sunuyor. Burası yaz ile kışın bir arada yaşandığı kartpostallık bir yer. Tüm doğaseverleri burayı görmeye davet ediyorum. Tek isteğimiz, bu güzel doğanın kirletilmemesidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA