Güncel

Cilo-Sat Dağları'nda Buz Kütlesi Çökmesi: 2 Kişi Kayıp

Hakkâri’de 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'na giden Cizre gezgin ekibi, 20 bin yıllık buzulların üzerinde yürüyüşe çıktı. Ancak şelaleye yakın buz kütlesinin çökmesi sonucu 4 kişi buz kütlesinin içerisine düştü.

Olay, Hakkari’de sabah saat 10:30 ile 10:45 arasında yaşandı. 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'nda bulunan Cennet-Cehennem bölgesindeki Cehennem Vadisi’nde bulunan 20 bin yıllık buzulları görmeye giden Cizre gezgin ekibinden 4 kişi, üzerine çıktıkları buz kütlesinin çökmesi sonucu buz yatağına düştü.

Olay anında, bölgede yer alan HAK Arama-Kurtarma Van ekibinden İsmail Kılıç ile YEKDAS-DER ekibinde yer alan diğer kahramanlar, olaya ilk müdahale edenler oldu.

İsmail Kılıç, olayı şu şekilde anlattı: “Olayın yaşandığı sırada biz de aynı bölgede bulunuyorduk. Cehennem Vadisi’ndeki şelalenin yanındaki buz kütlesinin üzerine çıkan Cizre ekibinden Kemal Avcu, eşi Gülay Avcu, Mehmet Aydın ve Hakime Koç, buz kütlesinin çökmesiyle aşağıya düştüler. Olayı duyar duymaz olay yerine gitmeye başladık. HAK Arama-Kurtarma Van ekibi ile YEKDAS-DER ekibinin birlikte yaptığı müdahale sonucu 4 kişiden 2'sini sağ çıkardık. Sağ çıkardığımız 2 kişiden biri erkek, sağlık durumu iyiydi, diğeri bir kadındı ve vücudunda çeşitli yerlerde kırıklar meydana gelmişti. Kurtardığımız 2 kişiyi bölgeye gelen askeri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesine naklettik. Ancak maalesef diğer 2 kişiye henüz ulaşamadık. Daha sonra olay yerine AFAD, JAK ve UMKE ekipleri de geldi ve kurtarma çalışmasını devraldılar. Kayıp 2 kişiden biri Ankaralı bir kadın, diğeri ise Cizreli bir erkek. Umarım en kısa sürede onlara da ulaşılır.”

Hakkari Valisi İdris Akbıyık da bölgeye helikopterle giderek çalışmaları havadan takip etti. Akbıyık, olayla ilgili yaptığı açıklamada, kayıp 2 kişinin bulunması için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.