Bingöl’de ailesiyle birlikte 120 keçiye bakan Resul Karabulut, çobanlık mesleğinin zorluklarını ve kazançlarını anlattı. Karabulut, çobanlığın Peygamber mesleği olduğunu ve dürüst çalışıldığında bol rızık getirdiğini söyledi. Karabulut, kendi işinin patronu olduğunu ve kimseye minnet etmediğini de dile getirdi.

Bingöl Merkez İncesu köyünde yaşayan Resul Karabulut, yaklaşık 4 yıldır keçi çobanlığı yapıyor. Daha önce İstanbul’da çalıştığını ancak kendi işini kurma kararı aldığını belirten Karabulut, ailesiyle birlikte 120 keçiden elde ettiği süt ve peyniri satarak geçimini sağlıyor.

Karabulut, keçi sütü ve peynirinin fiyatlarının bu yıl geçen yıla göre daha iyi olduğunu söyleyerek, günlük 25 kilo süt elde ettiklerini ve 5 kilo peyniri 450-500 liraya sattıklarını kaydetti.

Karabulut, çobanlık mesleğinin zorluklarına da değinerek, zaman zaman kurtların sürüye saldırdığını ve keçilerini kaybettiğini anlattı. Ancak buna rağmen şükrettiğini ve rızkı verenin Allah olduğunu ifade etti.

Karabulut, çobanlık mesleğinin Peygamber mesleği olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“İşimizin zorluğu çoktur. Temiz ve dürüst çalışılırsa işler iyi gidiyor. Peygamber mesleğine yakışır şekilde şerefli ve haysiyetli bir şekilde çalışırsak kazancı çoktur. Her işte olduğu gibi bu işte de dürüstlük olunca kazancı bol olur. Kendi işimin patronusun, kimseyle bir derdin yok ve kimseyle bir alakan olmuyor. Sana hüküm süren de olmuyor. Kendi çoluk çocuğunla hayatını sürdürebilirsin. Tek olmuyor, o zordur. Tek başına alım satım olarak olur ancak üretici olarak destek almak şart. İşim için her gün namazlarda Allah’a şükrediyorum. Kimseye minnet etmiyorum, rızkı veren Hüda’dır. Zor bir meslek ama yine de çok şükür. Milyon kere şükür.”

caf92dde-f03f-4d3d-b659-f75e87f0be36.jpg
Peygamber mesleği olan çobanlık dürüst yapılırsa kazancı da çoktur

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)