Diyarbakır

Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği büyük ilgi gördü.

Yaz tatili boyunca camilerde 6-12 yaş aralığındaki çocuklara verilen namaz eğitimi, bu özel etkinlik ile taçlandırıldı.Etkinlik, Mevlâna Halid Mahallesi Doğu Yapı Camiinde ikindi namazında bir araya gelen çocuklarla başladı. Ellerinde "Namaz ruhun gıdasıdır", "Secde et Rabbine yaklaş" gibi dövizlerle, Öğretmenler Caddesi üzerinden Lezgin Avcı Caddesindeki park alanına yürüyüş düzenlediler. Program alanında çocuklar serilen alanda oturarak etkinliğe katıldılar.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan etkinlikte, namazın önemi üzerine kısa bir konuşma yapıldı. Allah'ın en sevdiği ibadetlerden biri olarak namazın vurgulandığı konuşmada, Allah'a yakınlaşmak isteyenlerin namazla buluşmaları gerektiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından, cemaatle iki rekât şükür namazı kılındı, namazın önemini anlatan şiirler okundu ve ilahiler seslendirildi. Etkinlik, Hacivat-Karagöz canlandırması, balon patlatma gibi çeşitli aktivitelerle devam etti ve yapılan dua ile sona erdi.