Güncel

Çocukların Neşeli Sesleriyle Dolan Camiler: Yaz Kur'an Kursları Devam Ediyor

3 Temmuz'dan itibaren başlayan yaz Kur'an kursları, camileri çocukların neşeli sesleriyle doldurmaya devam ediyor. Çocuklar, dini bilgilerin yanı sıra çeşitli etkinliklerle eğleniyorlar.

Her yıl milyonlarca genç ve çocuk, Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler gibi konuları öğrenmek için Yaz Kur'an Kursları'na katılıyor. Bu yıl, 3 Temmuz ile 11 Ağustos arasında tek dönem şeklinde yüz yüze eğitimler gerçekleştiriliyor.

Kurslara katılan çocuklar, tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgileri ve kısa sureler ile dualarla birlikte vakit namazlarını nasıl kılacaklarını öğreniyorlar.

Ayrıca kurs öğrencilerine, manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz olarak "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtılıyor. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler hem dini bilgilerini pekiştiriyor hem de keyifli vakit geçiriyorlar.

Kur'an kursu öğreticisi ve cami müezzini Mustafa Akın, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde düzenlenen yaz Kur'an kurslarında öğrencilere Kur'an-ı Kerim okumayı ve dini bilgileri öğretmeye çalıştıklarını belirtti. Ayrıca çocuklara cami adabı, İslam ahlakı ve vakit namazlarının nasıl kılınacağı gibi önemli değerleri aktardıklarını dile getirdi. Mustafa Akın, Cizre'nin sıcak havasına rağmen öğrencilere dondurma ve soğuk içecek ikramında da bulunarak onların mutluluğuna katkıda bulunduklarını ifade etti. Camide 40'a yakın öğrenci bulunduğunu ve yaz Kur'an kursunun sona ermesinin ardından eğitimlerin camide devam edeceğini belirtti. Amacının İslam'ın muhafazası için çocukları doğru yola yönlendirmek olduğunu söyledi.

Kurs öğrencilerinden Kemal Gül, yaz Kur'an kurslarında dini bilgiler ve namaz kılma gibi güzel alışkanlıklar kazandığını ve Kur'an'ı daha güzel okumayı başardığını söyledi. Diğer çocukların da gelmesini istediğini belirtti.

Muhammed Bayram, yaz Kur'an kursuna katılarak elif-ba ve Kur'an öğrenmeye başladığını, hocalarının kendilerine güzel davrandığını ve camideki ortamın çok güzel olduğunu ifade etti. Vakit namazlarında camiye gelmeyi sevdiğini ve bu nedenle memnun olduğunu dile getirdi.

Miraç Şık, Meydan Başı Camisi'nde yaz Kur'an kursuna katıldığını ve buranın çok güzel bir yer olduğunu belirtti. Tenefüs zamanlarında eğlenceli oyunlar oynayarak güzel vakit geçirdiklerini ve memnun olduklarını söyledi.

Muhammed Melik Oktay, yaz Kur'an kursuna gelmekten fazlasıyla mutlu olduğunu ifade etti. Kur'an öğrenerek namaz kılmayı hızlı bir şekilde öğrendiğini ve öğretmenlerinin gözetiminde vakit namazlarını camide kıldıklarını belirtti. Öğretmenlerinin kendilerine iyi davrandığını ve onlara göz kulak olduğunu dile getirdi.

Cami imamı M. Şerif Seveci, yaz Kur'an kurslarının önemine vurgu yaparak çocukların geleceğimiz için büyük bir teminat olduğunu ifade etti. Çocuklara Kur'an, iman, ve İslam ahlakını öğretmenin toplumda, ailede ve büyüklerine karşı saygının artmasına katkı sağlayacağını belirtti. Bu sebeple ellerinden geldiğince çocuklara değer verdiklerini ve okullar açılıncaya kadar İslam ve iman ahlakını öğretmeye devam edeceklerini söyledi.