European Heart Journal - Quality of Care and Clinical Outcomes dergisinde yayınlanan makalede, Birleşik Krallık ve İspanya'da koronavirüs pandemisi sırasında kalp krizi tedavisinin azaltılmasının uzun vadeli klinik ve ekonomik etkileri incelendi.

İki kat daha fazla

Bel Fıtığıyla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar ve Doğru Olanı Nedir? Bel Fıtığıyla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar ve Doğru Olanı Nedir?

İlk dalgada, yaklaşık yüzde 40 daha az kalp krizi hastası hastaneye başvurdu. Zamanında tedaviye gidenlerle karşılaştırıldığında, evde kalan kalp krizi hastalarının ölme ihtimali iki kattan daha fazlayken hastaneye gitmeyi geciktirenlerin önlenebilecek ciddi komplikasyonlara yakalanma olasılığı hemen hemen iki kat daha fazlaydı.

İngiltere'de yapılan analizde, karantinanın başladığı 23 Mart 2020 ile 22 Nisan 2020 tarihleri arasındaki dönem 2019'daki eşdeğer dönemle mukayese edildi.

Ortalama 1,55 yıl yaşam kaybedileceği öngörüldü

Analiz, İngiltere'deki ilk karantina sırasında STEMI geçiren hastaların, pandemi öncesinde başvuran hastalara oranla ortalama 1,55 yıl yaşam kaybedeceğini öngörüsünde bulundu. İlave olarak, hayattayken karantina sırasında STEMI geçirenleri mükemmel sağlık durumunda yaklaşık bir yıl iki ay yaşamlarını kaybedecekleri öngörüsünde bulunuldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)