2019 yılında kripto para piyasası dünya genelinde yavaş yavaş popüler hale gelmeye başladı. 2020 yılında yükselişini sürdüren kriptolar, 2021 yılı genelinde tüm dünyada hemen hemen herkes tarafından bilinen bir piyasa haline geldi. Hızla büyüyen bu piyasada birçok marka ve şirket, ünlü isimlerle reklam işbirliği de yaptı. O isimlerden biri olan Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, şimdilerde 1 milyar dolarlık davayla karşı karşıya.

Son Bir Haftada 475 Bin Sürücü ve Araca İşlem Yapıldı Son Bir Haftada 475 Bin Sürücü ve Araca İşlem Yapıldı

Bir grup kripto para yatırımcısı, Cristiano Ronaldo’nun kendilerini yanılttığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Grup, Ronaldo’nun, 2022 yılında dünyanın en büyük işlem hacmine sahip kripto para borsası olan Binance’ın reklamını yaptığını ve bu durumun kendilerini yanılttığını öne sürdü. Suç duyurusunda bulunan kripto para yatırımcıları, Ronaldo’dan 1 milyar doları aşan tutarda tazminat talep etti. İşte detaylar…

RONALDO NEYLE SUÇLANIYOR?

Cristiano Ronaldo’nun Binance reklamı ile kendilerini yanılttığını iddia eden kullanıcılar, Ronaldo’yu suçluyor. Davacılar; yatırım tecrübesine, danışmanlara ve kaynaklara sahip olduğunu belirttikleri Cristiano Ronaldo’yu, “kayıtsız menkul kıymetlerin satışına katılmak ve yardım etmek” ile suçluyor.

77 DOLARDAN 1 DOLARA DÜŞTÜ

cristiano-ronaldonun-basi-dertte.png

Cristiano Ronaldo ve Binance borsasının 2022 yılında gerçekleştirdiği NFT ortaklığı ile Portekizli yıldız futbolcu, kendisi adına üretilen NFT koleksiyonunun tanıtımı sosyal medya hesaplarından gerçekleştirmişti. Ürünler, “CR7” serisi olarak tanıtılmıştı.

CR7 serisinde yer alan NFT’ler arasında en ucuz olanı 77 dolardan satışa sunulmuştu ancak bu NFT’lerin değeri 1 yıl içinde 1 dolara kadar geriledi. Dava dosyasına göre, sosyal medyada 800 milyondan fazla takipçisi bulunan Ronaldo’nun tanıtımları nedeniyle, internetteki Binance aramalarının da %500 oranda artış gösterdi.

DOSYA HENÜZ KABUL EDİLMEDİ

Henüz başvuru aşamasında olan toplu davada, davacılar tarafından oluşturulan dosyayı kabul eden bir mahkeme olmadı. Söz konusu dava başvurusu da Binance borsasının ABD’de ceza almasından 1 hafta sonra yapıldı.

Kripto para piyasasının en popüler dönemlerinde 17 milyar dolarlık piyasa büyüklüğüne ulaşan NFT’lerin, %95 oranda değer kaybı ile şimdilerde çöpe dönüştüğü tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ