Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye ile ilişkilerin düzelmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Suriye ile ilişkilerin düzelmesine dair “Beşşar Esed’e davetimizi yapacağımızı belirtiyoruz” dediniz. NATO Zirvesi sonrası düzenlediğiniz basın toplantısında da “daveti yaptık cevap bekliyoruz” şeklinde bir yaklaşımınız oldu. Bu davetin Ankara, İstanbul gibi bir yerde mi, yoksa sınır hattında bir bölgede mi gerçekleşmesi öngörülüyor? Rusya'nın bu yakınlaşmaya nasıl baktığını biliyoruz ama ABD ve İran cephesiyle ilgili bir tavır, bir tepki söz konusu mu? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de adil bir barışın mümkün olduğunu düşündüklerini belirterek, Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak dedi. Erdoğan, bu sürecin en önemli adımının Suriye ile yeni bir dönem başlatmak olduğunu vurguladı.

Erdoğan, süreçle ilgili ABD ve İran'ın tavrına da değinerek, ABD ve İran’ın da bu müspet gelişmelerden memnuniyet duyması ve çekilen onca acının son bulması için süreci desteklemesi gerekir. Biz komşumuzdaki yangını söndürmek için yıllardır çaba sarf ediyoruz ifadelerini kullandı.

I M G 5100

Bu Kurala Uymayanlar Tazminatsız İşten Atılabilir Bu Kurala Uymayanlar Tazminatsız İşten Atılabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin bu süreci zehirlemek için ellerinden geleni yapacaklarının farkında olduklarını belirterek, Biz Suriye’de barış istiyoruz ve barışın yanında olan herkesi de bu tarihi çağrımıza desteğe bekliyoruz dedi.

Kaynak: AA