Bitlis

Dağcılar Kar Ve Tipide Süphan Dağı Zirvesini Tamamlayamadı

Vadi Doğa Sporları Kulübü, Kahramanmaraş'taki depremde hayatını kaybedenleri anma ve Filistin halkına destek amacıyla Süphan Dağı'na düzenledikleri zirve tırmanışında kötü hava koşulları nedeniyle tırmanış yarıda kaldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından hayatını kaybedenleri anma ve Filistin halkına destek amacıyla Süphan Dağı'na tırmanış düzenleyen Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, zorlu hava koşulları nedeniyle zirve tırmanışını tamamlayan ekip geri döndü.

Tipi ve rüzgar zirveye engel oldu

Adilcevaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve deniz seviyesinden 4 bin 58 metre yüksekliğe sahip Süphan Dağı'nda gerçekleştirilen tırmanış, yoğun kar ve tipi nedeniyle zorlu bir mücadeleye dönüştü. Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, At Yaylası'nda kamp kurduktan sonra gece saatlerinde zirve tırmanışına devam etti. Ancak, şiddetli rüzgar ve tipi, ekiplerin zirveye ulaşmasına izin vermedi.

Zirveye çıkamayan ekip geri döndü

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, zorlu hava koşulları sebebiyle alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde zirve tırmanışının iptal edildiğini belirtti. Demez, "Zirveye çıkmak için tehlikeli hava koşulları vardı. Rüzgar ve tipi nedeniyle güvenliğimizi riske atmak istemedik. Bu nedenle geri dönmeye karar verdik. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Filistin'deki zulme karşı sesimizi duyurmak için buradaydık. Yaşasın Filistin, yaşasın mazlumlar" dedi.

Ekip, Filistin bayrağı açarak Filistin halkını simgiledi ve depremde hayatını kaybedenleri anarak geri döndü.(İHA)