Dağların Oğlu ile Tilki Arasındaki Özel Bağ Görenleri Şaşkına Çevirdi

Erzurum'un İspir ilçesinde "Dağların Oğlu" olarak tanınan Bülent Erkan'ın tilki ile olan sıcacık dostluğu, görenlerin ilgisinin çekmesinin yanı sıra videoları izleyenlerin yüzlerinde gülümseme bırakıyor .

Erzurum'un İspir ilçesinde yaşayan ve doğal yaşamıyla dikkat çeken dağcı Bülent Erkan, tilki ile uzun süredir devam eden dostluğuyla adından söz ettiriyor. Doğaseverlerin "Dağların Oğlu" olarak tanıdığı Erkan'ın tilkiyle olan yakın ilişkisi, izleyenleri hem etkiliyor hem de gülümsetiyor.

Tilki ile olan dostluğunu paylaşan Erkan, tilkinin ilk geldiği günlerde zayıf düştüğünü ve onu beslemeye başladığını ifade ediyor. Tilkiyle yaşadığı anları paylaştığı videolar, izleyenlerin yüreğini ısıtıyor .

"Tilkiyi evcilleştirmek tam anlamıyla doğru değil"

Tilkiyi kendine alıştırdığını belirten Erkan, “Tilkiyi zayıf görünce onu beslemeye çalıştım. Tilkiye tavuk aldım. Bayağı beslendi ve zamanla bana alıştı. Tilkiyi evcilleştirmek tam anlamıyla doğru değil. Kendimden de uzak tutmaya çalıştım. Gündüzleri değil artık geceleri gelmeye alıştırdım. Gündüz gelince tavuk çalıyor, bu da iyi olmuyor. Tilki ile başlayan dostluğumuz devam ediyor” diye konuştu. (İHA)