Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, "Türkiye Çevre Haftası" dolayısıyla Adilcevaz ilçesinde bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik kapsamında Doğu Deniz Derneği dalgıçları, gölün derinliklerinde farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik yaptı.

Dalgıçlar, Van Gölü'nün zemininden 10 çuval çöp ve çok sayıda araba lastiği çıkararak derinlerindeki atıkları temizledi.

Bakan Güler: "Acıları Misliyle Çıkaracağız" Bakan Güler: "Acıları Misliyle Çıkaracağız"

Adilcevaz ilçesi Kaymakamı İsmail Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Temiz deniz, temiz dünya" temasının seçildiği Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla depremzedeler ve vatandaşların katılımıyla tekne gezisi ve kano yarışmaları düzenleyerek farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Doğan Yorulmaz ise amaçlarının gelecek nesillere temiz bir çevre, doğa ve dünya bırakmak olduğunun altını çizdi.

Birol ayrıca, "Çevreye duyarlı bir toplum oluşturmak ve farkındalık yaratmak adına yaptığımız bu dalışlarla vatandaşlarımızı bir nebzede olsa etkilediğimizi düşünüyoruz." dedi.

Programda öğrenciler gösteri sunarken, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Burak Turan, davetliler ve vatandaşlar da yer aldı.

Editör: MEHTAP ÇELEBİ