Dünya

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e Yönelik Alçak Saldırılar Sürdürülüyor!

İslam Karşıtı Grup, Kopenhag'da Pakistan ve Irak Büyükelçilikleri Önünde Kur'an-ı Kerim'e Hadsiz Saldırılarda Bulundu. Olaylar Polis Gözetiminde Gerçekleşti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, üzücü bir olay yaşandı. İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" adlı grup üyeleri, bugün Pakistan ve Irak'ın Kopenhag büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılarda bulundu.

Protestoda İslam Karşıtı Provokasyonlar ve Kur'an-ı Kerim'in Taciz Edilmesi

Provokasyonlar, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. İslam karşıtı pankartlar açarak ve İslam'a hakaretlerde bulunarak, grup üyeleri Pakistan Büyükelçiliği önünde Pakistan bayrağını yerlere atarak üzerine bastı. Daha da üzücü olanı ise Kur'an-ı Kerim'i yakan grup, bu anları sosyal medya hesaplarında canlı paylaşarak olayı adeta teşhir etti. Hatta Kur'an-ı Kerim'in üzerine ayakkabı bile koydular.

Bu tür nefret dolu saldırılar, toplumun her kesiminden tepki ve kınama aldı. Dini hoşgörü ve saygınlık ilkelerini hiçe sayan bu saldırganlar, toplumun barış ve huzurunu tehdit ediyor. Yetkililer, olayın tüm yönleriyle soruşturulması için çalışmalara başlarken, halk da birlik ve dayanışma içinde bu tür nefret eylemlerine karşı durmaya devam ediyor.

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e Yönelik Alçak Saldırılar Sürdürülüyor - Mutki Haber