Yarın Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Gelecek Yarın Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Gelecek

Türkiye'deki Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, "Türkiye Yeni Yüzyılını Yazmak İçin Haydi Sandığa" sloganıyla hareket eden 30 davulcu, Sakarya Romanlar Derneği çatısı altında etkinlik düzenledi.

Davulcular, Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi ve Çark Caddesi çevresinde maniler söyleyerek seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı.

Davulcuların etkinliği tüm gün boyunca devam edecektir.

"Herkes Sandığa!"
Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, gazetecilere 14 Mayıs'ta yaklaşık 8 milyon kişinin sandığa gitmediğini belirterek, seçmenlerin oy kullanmaya gitmeleriyle ilgili olarak bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'ne sundukları projenin onaylanmasının ardından, ülkenin geleceğiyle ilgili olarak sandığa gitmenin mutlaka gerektiği düşüncesiyle hazırladıkları "Herkes Sandığa" projesine izinler alındı.

30 davulcumuzla, herkesin sandığa gitmesiyle ilgili projemize başlıyoruz. İnşallah ülkemiz için hayırlı olacak ve sandığa giderek geleceğimizle alakalı doğru karar vereceğiz. 'Herkes sandığa!' diyoruz.

"Davulları Ritmik bir Şekilde Çalarak Onları Yarınki Seçime Davet Ediyoruz"
Davulcu Mutlu Üzüm yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Vatandaşları yarınki seçime davet etmek için tokmağı bu kez davullara vuruyoruz. Yaklaşık 8 milyon vatandaş seçime gitmedi. Davulları ritmik bir şekilde çalarak onları yarınki seçime davet ediyoruz.
Üzüm, onları görenlerin şaşırdığını belirterek güzel tepkiler aldıklarını da ekledi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)