Güncel

DEAŞ'ın Bombacısı Yakalandı

İstanbul polisi, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlediği operasyonda, örgütün bomba imalatçısı Suriye uyruklu Rami H.'yi yakalayarak tutukladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü DEAŞ'a yönelik kritik bir operasyon gerçekleştirdi. Üç gün önce başlayan operasyonda, DEAŞ'ın bomba imalatçısı olarak bilinen 34 yaşındaki Suriye uyruklu Rami H. İstanbul'da yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, istihbarat birimleri, örgütün Türkiye'de faaliyet gösteren unsurlarına dair bilgiler topladı ve Rami H.'nin İstanbul'da bulunduğunu belirledi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 3 Ekim'de gerçekleştirilen operasyonda, DEAŞ’ın bomba uzmanı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Rami H.'nin, çatışma bölgelerinde silahlı terör örgütleri ile bağlantılı olarak faaliyet gösterdiği ve İstanbul'da eylem planladığı değerlendirildi. Yakalanan DEAŞ üyesinin, örgüt içinde bomba yapım aşamalarında görev aldığı bildirildi. Ayrıca, yakalandıktan sonra yapılan sorgulamada, ele geçirilen dijital materyallerde Rami H.'nin örgüt üyelerine oksijen tüpleri ve su borularından nasıl bomba ve füze yapıldığını anlattığı videolar bulundu.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edilen Rami H., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, Türkiye'ye giriş yaptığı tarih, bağlantıları ve olası eylem planları hakkında detaylı araştırmaların sürdüğü öğrenildi.