Güncel

Dehşet Verici İddia: Prof. Dr. Zoroğlu'nun İlaç ve Hipnozuyla Çocuklara Cinsel İstismar

İstanbul'da Psikiyatri Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun çocuklara hafıza kaybına neden olan ilaçlar verip cinsel tacizde bulunduğu iddiası dehşete düşürdü. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alındı

İstanbul'da şok edici bir iddia ortaya atıldı: Psikiyatri Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun çocuklara hafıza kaybına neden olan ilaçlar verip cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü. Bu dehşet verici iddia, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na son aylarda başvuran 5 çocuğun aile içi cinsel istismara uğradıklarını ihbar etmeleriyle başladı.

Skandal Raporlar: Aynı Klinik, 40 Çocuğa İstismar Raporu Verdi

Başsavcılık, çocukların tümüne aynı klinikten rapor verildiğini tespit etti. Bunun üzerine İstanbul genelindeki tüm aile içi cinsel istismar dosyaları incelendi. Araştırmada dikkat çeken bir detay, Bakırköy'deki bir kliniğin iki yıl önce açılmasına rağmen toplamda 40 çocuğa aile içi cinsel istismarla ilgili raporlar hazırlamış ve savcılıklara göndermiş olmasıydı. Raporların tamamında ise Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu üyesi ve çocuk cinsel tacizlerine bakan tek isim olan psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun imzası bulunuyordu.

Çocuklara Verilen İlaçlar Ortaya Çıktı

Prof. Dr. Zoroğlu, 2016 yılında FETÖ üyeliği gerekçesiyle ihraç edilmiş ve 15 ay kadar cezaevinde kalmıştı. İstismara uğradıkları iddia edilen çocuklar ve aileleriyle yapılan görüşmeler sonucu, klinikte çocuklara ilaç verildiği ortaya çıktı. Bazı çocuklar ifadelerinde cinsel istismara uğramadıklarını söyledi. Bu noktada, çocuklara hafıza kaybına neden olan "ketamin" adlı bir ilaç verildiği ve bu ilaçla çocukların yönlendirildiği belirlendi. Çocuklar bu ilacı aldıktan sonra kendilerine söylenen şeylere inanıyor ve ailelerinden şikayetçi oluyordu.

İstismar Şüphelileri Gözaltına Alındı

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis ekipleri, Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu, yardımcısı Dr. Ahmet Aktaş, diş hekimi eşi Özgül Z., asistan Dr. Zeynep A., kamuda görev yapan ve ilaçları temin eden Dr. Hüsna A. ve klinik sekreteri İnci A.'yı gözaltına aldı.