Muş'un Bulanık Belediyesinde çalışan 19 kişi, geçtiğimiz cuma günü cep telefonlarına gelen mesajla işten çıkarıldıklarını öğrendi. DEM Partili belediye başkanının kararıyla işine son verilen işçiler, çalıştıkları sırada gelen mesajla şok yaşadı. İşten çıkarılan 19 işçi, bugün belediye önünde toplanarak yetkililerden bilgi almak istedi.

Sloganlar atarak belediye başkanının kendileriyle görüşmesini ve işten çıkarma gerekçesini açıklamasını isteyen işçiler, yetkililerin dışarı çıkmaması üzerine oturma eylemi başlattı.

mutki-yeni-fotoshop-17-3-1-3-1.jpg

"Hangi sebeple işten çıkartıldık"

Grup adına yapılan açıklamada, “Belediye başkanı ilk belediyeyi kazandığında ‘biz kimsenin ekmeği ile oynamayacağız’ demişti. Şimdi sadece bir SMS mesajı ile 19 kişiyi işten çıkarttılar. Neden ve hangi sebeple işten çıkartıldığımızın açıklamasını bizlere yapmıyorlar. Hangi sebeple işten çıkartıldık, bunun açıklamasını bize yapsınlar. Sadece kayyum bizi işe aldı diye mi çıkarttılar. Bunu söylesinler. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki olarak sonuna kadar haklarımızı savunacağız” denildi.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklaması, olaysız bir şekilde sona erdi. (İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)