Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tahran’da gerçekleştirilen suikast sonucu şehit olan Hamas Lideri İsmail Heniyye için başsağlığı mesajı yayımladı. Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Zulme karşı direnişle geçirilmiş her hayat anlamlıdır, saygındır. Filistin halkının liderlerinden Haniye de her daim bu şekilde anılacaktır. Haniye'nin korkakça katledilmesini lanetliyorum, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm Filistin halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

Demirtaş, açıklamasında Heniyye’nin "korkakça katledilmesini" kınadığını belirterek, "Netanyahu iktidarı hukuksuzlukta, ahlaksızlıkta, alçaklıkta sınırları aşalı çok oldu" ifadesini kullandı. Heniyye’nin ailesine ve tüm Filistin halkına başsağlığı dileyen Demirtaş, "Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan’dan Narin’in Katledilmesine Sert Tepki: 'Kutuplaşma Derine Düştü' Erdoğan’dan Narin’in Katledilmesine Sert Tepki: 'Kutuplaşma Derine Düştü'

Heniyye Ile Birlikte Cekildigi Fotografi Paylasan Demirtas Korkakca Katledilmesini Lanetliyorum

Demirtaş, mesajında Filistin halkının direnişinin önemine vurgu yaparak, Heniyye’nin bu direnişin simgelerinden biri olarak anılacağını ifade etti.

Heniyye Ile Birlikte Cekildigi Fotografi Paylasan Demirtas Korkakca Katledilmesini Lanetliyorum 1

Muhabir: Mehtap Çelebi