Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ağır hasar alan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından koordine edilen köy evleri, 4 Şubat'ta depremzedelere teslim edilecek. Mesthöyük, Gedikli, Naimler, Kırışkal, İncirli, Çakmak ve Nogaylar köylerinde inşa edilen toplam 310 köy evi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretinde kura ile yeni sahiplerine teslim edilecek.

Köylerde Tarihi Eser Devri Kapandı

Köy İnşaatları Saha Şefi Akan Bilir, tamamlanan Gedikli köyündeki 47 köy evinin dizaynının villa tarzında yapıldığını belirtti. Betonarme karkas olarak inşa edilen köy evlerinin en şiddetli depremlere dayanıklı olduğunu vurgulayan Bilir, “Evler dizayn olarak villa tarzında tasarlandı. Köydeki vatandaşlarımızın çok rahat yaşayacağı, modern tarzda yaşayacağı evler yapıldı. Köy evlerinin villalardan fazlası var eksiği yok. Evlerimiz hem dış cephe hem iç donanım olarak dört dörtlük yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Şubat’ta Gaziantep’e gelmesiyle birlikte kuralar çekilecek ve teslimatlara başlayacağız. Toplam 7 köyde ise köy evlerinin yüzde 85’i tamamlanmış durumda. Onları da Mart ayı sonunda tamamını teslim etmiş oluruz” dedi.

deprem-sonrasi-yapilan-koy-evleri-villalari-aratmiyor-koyler-sinif-atlayacak.webp

Bilir, köy evlerinin şehirlere yakın ve şehirdekilerden daha rahat yaşanılacak alanlarda bulunmasıyla birlikte, köyden şehre göçleri azaltarak vatandaşların yaşam tarzlarını değiştireceğini ifade etti. Şehirdekilere rahat bir yaşam sunan köy evlerinin, modern tasarımıyla inşaat sektörüne örnek olacağını söyledi. (İHA)

deprem-sonrasi-yapilan-koy-evleri-villalari-aratmiyor-koyler-sinif-atlayacak3.webp

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)