Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonucunda etkilenen bölgelerde afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki esnaf ve sanatkarlara yönelik önemli bir destek açıklaması yaptı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar, Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine destekli kredileri için faizsiz olarak 6 ay daha erteleme imkanından yararlanacaklar.

Depremzede Esnaf ve Sanatkarlara Destek Devam Ediyor

Bakan Şimşek, depremzede esnaf ve sanatkarların yaralarını sarmak ve işletmelerinin daha kolay toparlanmalarını sağlamak amacıyla hükümet olarak desteklerinin devam ettiğini vurguladı. Bu kapsamda, 6 Ağustos tarihinde süresi dolacak kredi borçlarının ertelenmesi için gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Şimşek, söz konusu iller ve ilçelerde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar liralık kredi bakiyesinin bulunduğunu aktardı.

Depremzede Esnaf ve Sanatkarlara Faizsiz Kredi Erteleme Müjdesi

Açıklamasında, deprem nedeniyle işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarlara yönelik önemli bir adım atan Bakan Şimşek, Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerinin 6 ay daha faizsiz olarak erteleneceğini belirtti. Bu faizsiz erteleme için başvuru şartı aranmayacak olması, depremzedelerin kredi ödemelerinde maddi açıdan rahatlamalarına yardımcı olacak.

Merkez Bankası Rezervleri Rekor Seviyeye Ulaştı Merkez Bankası Rezervleri Rekor Seviyeye Ulaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini ve işletmelerini tekrar ayaklandırmak için gerekli desteklerin sağlanacağını sözlerine ekledi. Bu adımın, depremden etkilenen esnaf ve sanatkarlar için önemli bir finansal rahatlama sağlayacağı ve işletmelerin yeniden normalleşme sürecine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

resim-09635276.jpg

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)