Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında küçükbaş hayvanlarını kaybeden yetiştiricilere bedelsiz hayvanlar dağıtmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu afet bölgesi ilan edilen şehirlerden Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Sivas'ın Gürün ilçesinde, il/ilçe hasar tespit komisyonları çalışmalar yürüttü. Bu kapsamda tespiti tamamlanan 43.618 küçükbaş hayvanın dağıtım işlemleri başlatılıyor. Küçükbaş hayvan temini için 341 milyon TL bütçe tarım ve orman müdürlüklerine aktarıldı.

Bakan Uraloğlu: Ülkemizin en büyük AR-GE Projesi Türksat 6A tamamlandı Bakan Uraloğlu: Ülkemizin en büyük AR-GE Projesi Türksat 6A tamamlandı

Deprem bölgesinde çiftçilik faaliyeti yürüten vatandaşlar büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları ve arılı kovanları kaybettiler. Bu kayıplar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında bedelsiz olarak karşılanarak kırsalın yeniden ayağa kaldırılması ve hayvansal üretimin devamı sağlanıyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)