Hatay’ın Belen ilçesinde, 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından konteyner kentte yaşamaya başlayan çocuklar, Belen Müftülüğünce açılan Kur’an kursunda hem eğleniyor hem de öğreniyor. Konteyner kentte kurulan çadırdaki kursa katılan 7-22 yaş aralığındaki 16 kişi usta öğreticiler eşliğinde Kur’an-ı Kerim öğrenmeye çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boykot Hakkında Açıklama Yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan Boykot Hakkında Açıklama Yaptı

Depremzede Çocuklara Kursta Eğlence ve Eğitim Bir Arada!

Usta öğretici Nurcan Karadağ, depremde evinin ağır hasar aldığını ve konteyner kentte kaldığını anlattı. Burada açılan kursta hem Kur’an öğrettiğini hem de dini bilgilerle ilgili eğitim verdiğini aktaran Karadağ, “Kursta 16 öğrenci var. Burada etkinlik, boyama derslerimiz oluyor. Burada çocuklarla güzel vakit geçiriyoruz. Görevimi severek yapıyorum.” dedi. Depremzede öğrencilerden 11 yaşındaki Gülten Taç da kursta hem eğlendiğini hem de Kur’an öğrendiğini belirtti. Öğrencilerden Meyis Recep ise kurstaki etkinliklerle güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Belen ilçesindeki konteyner kentte yaşayan depremzede çocuklar, Belen Müftülüğünün açtığı Kur’an kursu sayesinde hem moral buluyor hem de dini bilgilerini artırıyor. Kursa katılan çocuklar, Kur’an-ı Kerim okumayı ve anlamayı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)