Bölge

Dev Uyuşturucu Operasyonu: 2.7 Milyon Kök Kenevir ve Skunk Bitkisi Ele Geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yapılan operasyonda, 2 milyon 715 bin kök kenevir ve skunk bitkisi ile 180 kilogram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen büyük çaplı bir uyuşturucu operasyonunda, etkileyici miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon, PKK ile uyuşturucu üretimi ve satışını gerçekleştirenler arasındaki bağlantıyı somut delillerle ortaya koymayı hedefliyor.

Lice’nin Yorulmaz, Baharlar ve çevre kırsal bölgelerinde yapılan baskınlarda, toplamda 2 milyon 300 bin 500 kök kenevir bitkisi ve 414 bin 500 kök skunk bitkisi ele geçirildi. Ayrıca, operasyon kapsamında 175 kilogram kubar esrar ve 5 kilogram toz esrar da bulundu.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin yanı sıra, büyük miktarda kenevir ve skunk bitkisi numuneleri alındıktan sonra imha edildi. İmha işlemi, uyuşturucu madde üretimi ve satışını engellemeye yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

Yetkililer, operasyonun PKK ile uyuşturucu üreticileri arasındaki bağlantıları ortaya koyma çabası içinde olduğunu ve benzer operasyonların devam edeceğini duyurdu.