Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Başören ve Şeyhzeliha mahallelerinde kaçak elektrik kontrolü yapan Dicle Elektrik ekipleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Kaçak tarama sırasında çıkan olaylarda, 2 Dicle Elektrik saha personeli yaralandı.

Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olay sonrası bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kacak Elektrik Denetimine Cikan Ekip Saldiriya Ugradi

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirket olarak çalışanlarının güvenliğine ve haklarının korunmasına büyük önem verdiklerini belirtti. Arvas, "Bu tür olaylar kesinlikle kabul edilemez ve çalışanlarımızın güvenliğine yönelik ciddi tehditler oluşturuyor. Saldırıya uğrayan çalışma arkadaşlarımızın sağlık durumlarını yakından takip edecek ve gerekli tüm desteği sağlayacağız. Ayrıca hukuki alanda da gerekli adımlar atılacak" dedi.

Dicle Elektrik Genel Muduru Yasar Arvas

Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı

Arvas, 2024 yılı içinde toplam 202 saldırı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve bu başvurulardan sadece 44'ünün cezalandırmayla sonuçlandığını ifade ederek, "Bu rakamlar, maalesef caydırıcı cezaların uygulanmadığını ve adli süreçlerin yeterince etkili olmadığını gösteriyor" diye ekledi.

Kacak Elektrik Denetimine Cikan Ekip Saldiriya Ugradi 2Kacak Elektrik Denetimine Cikan Ekip Saldiriya Ugradi 1

Kaynak: İLKHA