Güncel

Dicle Elektrik Saha Ekibine Saldırıp Darp Ettiler: 2 Çalışan Yaralandı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, Dicle Elektrik saha ekibine yapılan saldırıda, daha önce ceza alarak işlem gören köylülerin iki çalışanı darp etmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Siirt Kurtalan ilçesi İğdeli köyüne bağlı Yazılı mezrasında kaçak elektrik kullanımını kontrol etmek amacıyla görevli olan Dicle Elektrik saha ekibi, görevlerini yerine getirirken yaşanan şiddet olayı, bölgede büyük endişeye neden oldu. Daha önce kaçak elektrik tüketimi tespit edilen bir abone ve ailesi, Dicle Elektrik saha ekibine yönelik şiddet eylemine girişti.

Saldırıda, 2 şirket çalışanı odunlar ve yumruklarla darp edildi. Bir çalışanın burnu kırılırken, diğer çalışanın kaburgaları ciddi şekilde zarar gördü. Olayın cep telefonu kamerasıyla kaydedilmesi, saldırının delil olarak tutulmasını sağladı.

Saha ekibi, kırsal kesimlerde kaçak elektrik kullanımını denetlemek ve ceza uygulamakla görevliydi. Ancak bu görevleri nedeniyle, daha önce ceza alan köylülerin öfkesine hedef oldular.

Yaralanan iki saha çalışanı, Kurtalan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı, ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"Söz konusu mezrada kaçak tüketim oranı yüzde 92 düzeyinde"

Dicle Elektrik yetkilileri, yaşanan bu olayın ardından yaptığı açıklamada,

''Ekibimizin darp edildiği mezraya ekiplerimiz daha önce iki kez bölgeye girme girişimleri sonuçsuz kaldı. Mezrada 16 abone var ve kaçak tüketim oranı yüzde 92 düzeyinde. Böyle olunca buraya yönlendirilen ekibimiz daha mezraya girişte kalabalık bir grup tarafından daha önce de engellenmiş, ardından hakarete ve sonrasında saldırıya uğrayarak yaralanmıştı. Kaçak tüketimin korkunç boyutlara ulaştığı mezrada, kontrol için gelen ekiplerimize yönelik saldırıları vicdanen kabul etmemiz mümkün değildir. Bölge genelinde kayıpsız, kesintisiz ve daha kaliteli elektrik enerjisi vermenin yanı sıra milli ekonomiye daha fazla zarar vermemesi için kaçak elektrik tüketimine karşı tüm imkanlarımızı kullanarak mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha yinelemek isteriz." ifadelerine yer verildi.