Güncel

Dikkat dağınıklığı yaşayan Bitlisliler dikkat! Bu yöntemler odaklanma problemini ortadan kaldıracak!

Odaklanma problemi yaşayan ve bu nedenle günlük yaşamında çeşitli sorunlarla karşılaşan kişiler, bu yöntemleri uygulayarak dikkat dağınıklığı sorununun üstesinden gelebilir! İşte detaylar…

İlgilenilen konu veya durum ne olursa olsun, başarı için o konuya odaklanmak şart. Odaklanma sağlandığı zaman başarı, başarı sağlandığı zaman da huzur gelir. Dikkati toplamayı öğrenenler ve bunu uygulamayı başaranlar, verimliliğini artırarak hedeflerine ilerleyebilir. Zihinsel olarak sağlanan berraklık ve etkili çalışma için dikkat geliştirme yöntemleri bulunuyor. Peki bu yöntemler neler ve nasıl uygulanır?

Günümüzde iş tanımları giderek genişliyor ve birçok alanda çeşitli iş dalları ortaya çıkıyor. İş dünyasında ve günlük yoğun yaşam şartlarında insanların dikkat dağınıklığı yaşaması da neredeyse kaçınılmaz hale geliyor. Ancak dikkat dağınıklığı ve odak problemleri ile başa çıkmanın bazı yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemler ve etkili stratejiler ile dikkatinizi toplayabilir, verimliliğinizi artırabilirsiniz. Odaklanmayı geliştirmek mümkün! İşte detaylar…

DİKKAT DAĞINIKLIĞI NEDEN OLUR?

Dikkat dağınıklığı, kişinin konsantrasyonunu sürdürme yeteneğini etkileyen bir durumdur ve bunun birçok sebebi olabilir. Bu sebepler, kişiden kişiye değişiklik de gösterebilir. Stres ve anksiyete, uyku problemleri, teknoloji bağımlılığı, çoklu görev yapma alışkanlıkları, yetersiz beslenme ve susuz kalma, duyusal (görme, duyma vb.) aşırı yüklenme, depresyon, hormonal değişimler, hiperaktivite (DEHB) gibi nedenler dikkat dağınıklığına neden olabilir.

POMODORO TEKNİĞİ

Dikkat dağınıklığına karşı etkili çözümlerden biri olan “pomodoro tekniği”, bir süre boyunca kesintisiz çalışma ve ardından kısa bir mola verme tekniğidir. Örneğin 25 dakika çalışma, 5 dakika mola gibi uygulanabilir.

ÇALIŞMA ORTAMINI DÜZENLEME

Temiz ve düzenli bir çalışma ortamı yaratmak, dikkat dağınıklığını önleyebilir. Bunun için gereksiz ve kullanılmayan eşyaları ortadan kaldırmak gerekir. Masayı düzenlemek, kullanılmayacak eşyaları kaldırmak etkili olabilir.

TEK GÖREV İLKESİ

Tek görev ilkesi ile görevleri sıraya koymak ve ilgilenilen iş bitmeden diğer göreve geçmemek, sırayla yapma alışkanlığı sayesinde odaklanmanızı sağlayabilir. Diğer yandan teknolojik ürünlerden uzak durmak da çalışma süreçlerini optimum hale getirebilir.

Kaynak: Haber Merkezi