Güncel

Dişlerinizi beyazlatmak için servet bu yöntemleri kullanın, sadece haftalar içerisinde bembeyaz dişlere sahip olun!

Dişlerini beyazlatmak isteyenler için işin uzmanlarından önemli uyarılar geldi. Aynı zamanda birçok tüyo veren uzmanlar, dişlerin doğal yöntemlerle beyazlatabileceğini belirtti. İşte ayrıntılar…

Dış görünüşün ilk dikkat çeken noktalarından biri olan dişler, herkesin bembeyaz ve inci gibi olmasını istediği fiziki bölümler arasında yer alıyor. Ancak dişleri her zaman istenildiği gibi beyaz tutmak pek mümkün olmuyor. Atlanan diş fırçalama ve ağız bakımı rutini ile bazı alışkanlıklar, dişlerin daha sarı olmasını da beraberinde getiriyor. Bu nedenle dişlerini yeniden beyazlatmak isteyenler için uzmanların temel iki uyarısı bulunuyor.

Dişleri beyazlatmak için diş kliniklerinden yardım almak ideali iken, artan diş beyazlatma maliyetleri nedeniyle bu herkes için pek mümkün olmuyor. Bu noktada devreye giren uzmanlar, diş beyazlatmanın evdeki en kestirme yolunu açıklamış bulunuyor. Peki doğal yöntemlerle diş nasıl beyazlatılır? Diş ne kadar sürede beyazlar? İşte doğal yöntemlerle diş beyazlatma…

HER ŞEYİN TEMELİ AĞIZ HİJYENİ

Uzmanlara göre bir dişin beyazlamasını sağlayan en kestirme yol, elbette hiç sararmamasını sağlamaktan geçiyor. Aynı zamanda renk değiştirmiş dişler de doğru bir ağız hijyeni bakımı ile eski parlak ve beyaz günlerine kavuşabiliyor. Bunun için herkese günde en az 2 kere dişleri fırçalamayı tavsiye eden uzmanlar, diş fırçalama rutinin özellikle de uyku haline geçmeden önce atlanmaması gerektiğinin altını çiziyor. Tam bir temizlik ve ağız hijyeni için diş fırçalama işlemi esnasında diş etlerinin etrafı ve diş arkalarının temizliğinin şart olduğunu bildiren uzman isimler, diş aralarında kalan kalıntıların renk değişimine neden olabileceğini hatırlatarak, diş ipi kullanmayı da muhakkak tavsiye ediyor.

BESLENME TARZI ÇOK ETKİLİ

Elbette karbonatlı karışımdan çilekli karışıma kadar pek çok doğal yöntem daha beyaz dişleri garanti edebiliyor. Ancak bu noktada dişleri hiç aşındırmadan beyaz tutmanın daha önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bazı yiyecek ve içecek ile tütün gibi dişte sarartı bırakan kötü alışkanlıklardan uzak durmak gerektiğinin altını bilhassa çiziyor. Bu nedenle kahve, çay gibi dişte renk bırakan içeceklerin gün içerisinde kontrollü tüketilmesini öneren uzman isimler, özellikle renk değiştirebilecek beslenme tarzının değişmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca uzmanlar fazla çay ve kahve tüketiminin yapıldığı günlerde diş fırçalama rutininin asla atlanmaması gerektiğini de savunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi