Güncel

Diyanet’in Umre Turları 6 Ekim’de Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024-2025 ikinci dönem umre turlarının 6 Ekim'de başlayacağını açıkladı. Kayıtlar haziran ayından itibaren alınmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2024-2025 umre sezonunun ikinci dönem turlarının 6 Ekim’de başlayacağını duyurdu. Umre turları için kayıtların haziran ayından itibaren alındığını belirten Bircan, ilk dönem kafilelerinin ağustostan itibaren kutsal beldelere gönderildiğini ifade etti.

Ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında gerçekleştirilecek turlar için yoğun talep aldıklarını söyleyen Bircan, özellikle sömestir döneminde öğrenci ve öğretmenlere yönelik özel turlar planladıklarını açıkladı. Kasım ayındaki ara tatilde, kutsal beldelerde manevi bir deneyim yaşamak isteyen öğrenci ve veliler için 7 günlük turlar düzenlenecek.

Bircan, umre için 7, 11, 15, 20 ve 24 günlük paketler sunulduğunu vurgulayarak, vatandaşların kendi zaman dilimlerine ve ekonomik durumlarına uygun seçenekleri tercih edebileceğini belirtti. Ayrıca, ramazan ayına kadar olan tüm turların başvurulara açık olduğunu ifade etti. Ramazan için özel bir çalışma yürüttüklerini ve bu turlar için başvuruların çok yakında alınmaya başlanacağını sözlerine ekledi.