Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden boykot açıklaması

Gazze'de sivillere yönelik gerçekleştirilen katliamlara karşı dünya genelinde ve Türkiye'de tepkiler artarak devam ediyor.

Türkiye'de halk bu soykırımı protesto etmek amacıyla İsrail menşeili ürünleri ve onları destekleyen ülkelerin ürünlerini boykot etmeye başladı. Yükselen boykot çağrılarına kamu kuruluşlarından da destekler gelmeye devam ediyor.

İsrail’in, Filistin’e yönelik yaklaşık 1 aydır devam eden katliamları nedeniyle Türkiye ve dünyanın birçok yerinde yaşanan tepkiler ve boykot çağrıları yükselmeye devam ediyor. Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri, Erzurum, Bursa, Sivas, Sakarya, Trabzon, Ordu gibi illerin büyükşehir belediyeleri dahil şu ana kadar onlarca belediye İsrail menşeili malları resmi olarak boykot etme kararı aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: “Saldırıların ilk gününden itibaren kaldırdık”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait tesislerde ve kurumlarda İsrail menşeili malların satışının saldırıların başladığı ilk günden beri yasaklandığını açıkladı.

DBB; “Filistin’in yanındayız”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada;

“Filistin’in yanındayız. Saldırıların ilk gününden itibaren

Diyarbakır Büyükşehir Belediyemize ait iştirak ve tesislerimizde, İsrail’e ait markaların ürünleri satılmamaktadır.

Milletimizin büyük bir özenle gerçekleştirdiği boykota Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak biz de gereken desteği vermekteyiz.” İfadeleri kullanıldı.

Genel Sekreter Çiftçi; “Zalimler için yaşasın cehennem”

Boykot gönderisini sosyal medya hesabından paylaşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi;

“Diyarbakır Büyükşehir belediyesi olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, zalimlerin her türlü ürününü boykot ediyoruz… “Zalimler için yaşasın cehennem”… İfadelerini kullandı.