Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesinde geçtiğimiz günlerde çıkan yangınlarla ilgili hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınların etkilediği bölgelerdeki zararı ve devam eden çalışmaları paylaştı.

Üst Geçit Çalışmasında Toprak Kayması Oldu! İş Makinesi Toprak Altında Kaldı Üst Geçit Çalışmasında Toprak Kayması Oldu! İş Makinesi Toprak Altında Kaldı

Bakan Yumaklı'nın yaptığı açıklamaya göre, Çınar ilçesinde Köksalan, Bağacık, Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde toplam 7 bin 900 dekar tarım alanının zarar gördüğü belirlendi. Bu alanların 6 bin 789 dekarında anız, 1111 dekarında ise hasadı yapılmamış buğday ekili olduğu tespit edildi. Ayrıca Köksalan Mahallesi'nde 924 küçükbaş hayvan telef olurken, ağır yaralı 83 küçükbaş hayvanın Et ve Süt Kurumu tarafından kesime gönderildiği bildirildi. Bölgede 1 traktör ve 14 sulama tesisi de yangın nedeniyle zarar gördü.

Mazidagi Ve Cinar Arasinda Ekili Alanlar Yaniyor

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde ise Yetkinler, Yücebağ ve Kelek Mezrası'nda toplam 7 bin dekarlık tarım alanının zarar gördüğü kaydedildi. Bu alanların 4 bin dekarında hasadı yapılmamış buğday, 3 bin dekarında ise anız bulunduğu belirtildi. Bakanlık, çiftçilere destek olmak amacıyla il ve ilçe müdürlüklerinin süreci yakından takip ettiğini ifade etti.

265399

Yumaklı ayrıca, yangınların biyoçeşitliliği olumsuz etkilediğini ve bu doğal dengenin yeniden sağlanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından rehabilitasyon çalışmaları yapılacağını vurguladı. Devletin ilgili kurumlarının bölgedeki yaraları sarmaya devam edeceğini belirten Bakan Yumaklı, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Muhabir: Mehtap Çelebi