Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Şeyh Şamil Mahallesi'nde yer alan sağlık ocağı, dün bebek olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti. Vatandaşların asılsız ihbarı üzerine sağlık ocağındaki bodrum katında bebek arama çalışmaları başlatılmış, ancak herhangi bir olumsuz duruma rastlanmamıştı. Bu gelişme üzerine bugün Diyarbakır Valiliği'nin talimatıyla sağlık ocağının yıkımına başlandı.

Yıkım Çalışmalarında Bebek İhbarı Yalanlandı: 2 Günde Tamamlanacak

Yıkım çalışmalarını yürüten firma yetkilisi Ferhat Çelik, yapılan ihbarda herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını belirtti. Yıkımın 2 gün içerisinde tamamlanacağını ifade eden Çelik, "Dün bir ihbardan dolayı ekipler gelerek kontrol sağladılar. Ekiplerden sonra biz de tekrar bir arama yaptık ve herhangi bir bebeğe rastlamadık. Diyarbakır Valiliğimizden gelen talimat üzerine şu anda buranın yıkım çalışmalarına başladık. 2 gün içerisinde buranın yıkım çalışmasını bitireceğiz. Yapılan ihbarda da hiçbir şeye rastlanmadı" dedi.

a-w092774-02.webp

Mahalle sakinlerinden Nurullah Bağırtan ise ağır hasarlı binaların yıkımlarının hızlandırılması çağrısında bulunarak, "Dün ekipler geldi, burada 6 saat arama çalışması yürüttü. İhbar asılsız çıktı. Bura uyuşturucu içicilerinin yeri olmuştu. Ağır hasarlı binaların yıkımının hızlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

a-w092774-01.webp

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)