Diyarbakır İl Müftülüğü, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 9 kurra hafız için "1. Dönem Aşere Takrib İcazet Merasimi" düzenledi. Selahaddin Eyyubi Camisi'nde gerçekleştirilen merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Osman Şahin, Reisül Kurra Mustafa Demirkan, il müftüsü Celal Büyük, çok sayıda kurra hafız, imam ve müezzin katıldı.

Hafızlar Yeteneklerini Sergiledi

Merasim, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hatimle başladı. Ardından, icazet alacak kurra hafızlar, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma konusundaki maharetlerini sergiledi. Her biri, kusursuz bir icazetle Kur'an-ı Kerim'i okuyarak katılımcılardan tam not aldı.

İl Müftüsü Celal Büyük, yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da düzenlenen kıraat icazet merasimini önemsediklerini belirterek, "Bu gelenek Diyarbakır'da başlamış oldu, Rabb'im devamını nasip etsin" dedi.

diyarbakirda-asere-takrib-icazet-merasimi-duzenlendi-3.webp

Kurra Hafız Osman Şahin ise, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumanın önemine vurgu yaparak, "Güzel Kur'an okumak, Kur'an'a olan muhabbetimizi ve sevgimizi gösterir. Kur'an'ı güzel okumak, Kur'an'ın mesajını daha iyi anlamamıza ve daha etkili bir şekilde insanlara aktarmamıza yardımcı olur" diye konuştu.

Merasim, dua ve hafızlara icazetlerinin takdimi ile sona erdi. Bu anlamlı etkinlikle Diyarbakır'da güzel Kur'an okuma geleneği daha da güçlenmiş oldu.

diyarbakirda-asere-takrib-icazet-merasimi-duzenlendi-1.webp

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)