Ekonomi

Dizel araç sahipleri dikkat! İndirim heyecanınız yarıda kalacak... Motorine okkalı zam geliyor

Bugün için indirim ile müjdelenmiş olan motorin fiyatları, şaşkınlık yaratan yeni bir haber ile gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre yeni bir zam için harekete geçildi. İşte ayrıntılar…

Pandemi döneminden bu yana dalgalı grafikleri ile gündemden düşmeyen, yanı sıra özellikle Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile rekor seviyelere yükselen brent petrolün varil fiyatı, ülke sınırlarımız içerisinde satışa sunulan benzin ve motorin ürünlerinin fiyatlarında da köklü değişikliklere yol açtı. Uzun süredir gönüllerince akaryakıt alışverişi yapamayan tüketiciler güncel akaryakıt fiyatlarını yakından takip etmeye devam ederlerken beklenen indirim haberi haftalar sonra motorin tarafından geldi.

Petrol fiyatlarında gözlenen ani düşüşün etkisi ile motorinin litre fiyatına haftalar sonra ciddi bir indirim yapıldı. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen dizel araç sahipleri akaryakıt istasyonlarına akın ederlerken gün içerisinde şoke eden bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre yetkili kurum bugün indirim ile duyurmuş olduğu motorin için zam hazırlıklarına başladı.

İNDİRİM MÜJDESİ HENÜZ VERİLMİŞKEN ZAM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Milyonlarca dizel araç sahibinin haftalardır bekledikleri indirim haberi, dün gece yarısı itibari ile geldi. 14 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 TL 64 kuruş tutarında indirim yapıldığı bildirildi. Bu haberin heyecanı ile akaryakıt istasyonlarına akın eden tüketicilerin yeni bir indirime yönelik beklentileri artarken kulislerden gelen bilgi, herkesi şaşkına çevirdi. Edinilen bilgilere göre motorinin litre fiyatına indirimin ardından zam yansıtılacak. 1 TL 14 kuruşluk fiyat artışı 16 Kasım 2023 gece yarısından itibaren geçerli olacak.

BİTLİS GÜNCEL AKARYAKIT VE LPG FİYATLARI

İndirimin geçerliliği halen devam ederken Bitlisli araç sürücüleri güncel fiyatları yakın takip altına aldı. Yetkili akaryakıt istasyonları Bitlis ili için belirlenmiş olan benzin, motorin ve LPG fiyatlarını şu şekilde sıraladı:

- Bitlis benzin fiyatı: 35 TL 96 kuruş

- Bitlis motorin fiyatı: 37 TL 78 kuruş

- Bitlis LPG fiyatı: 18 TL 75 kuruş

Kaynak: Haber Merkezi