Tatvan

Doğa Harikası Nemrut Krater Gölü Kısmen Dondu

Bitlis sınırları içindeki Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, kış mevsiminin gelmesiyle donan göl görenleri kendine hayran bıraktı.

Dört mevsimde farklı güzellikleriyle kendine hayran bırakan Nemrut Krater gölü, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) tarafından "Mükemmeliyet Ödülü"ne layık görülen 2 bin 900 rakımlı Göl, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte farklı bir görünüme büründü. İlke Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre;

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının başlamasıyla birlikte Nemrut Krater Gölü çevresindeki manzara beyaz bir örtüyle kaplandı. Kar yağışının etkisiyle krater gölünün kalderasına inen yol ulaşıma kapanırken, doğa severler araçlarıyla kalderaya inemedikleri için Nemrut'un zirvesinden kalderayı izlemenin keyfini çıkarıyor.

Beyaz karın, gölün mavi suyuyla buluştuğu bu eşsiz manzara, göl çevresindeki doğa gözlemcileri ve ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Kalderanın içinde yer alan büyük göl kısmen donarken, Nemrut'un zirvesine tırmanan doğa gözlemcisi Cihan Önen, bu doğa harikasının kışın sunduğu güzellikleri görüntüledi.