Tatvan

Doğa Severlerin Gözdesi Nemrut Krater Gölü’ne Ziyaretçi Akını

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, sonbahar mevsiminde de yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Her mevsimde ayrı bir güzellik sunan bu doğal cennet, bahardan kalma sıcak günlerle birlikte vatandaşlar için bir kaçış noktası haline geldi. Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut, çevresindeki doğal güzelliklerle birlikte yılın her döneminde kent sakinlerinin ve ziyaretçilerin uğrak yeri oluyor.

2 bin 250 rakımda yer alan Nemrut Krater Gölü, sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası ve çeşitli kuş türleri gibi zengin ekosistem unsurlarıyla dikkat çekiyor. El değmemiş doğası ve göz alıcı manzaralarıyla her yıl çok sayıda turisti ağırlayan göl, ziyaretçilerini adeta kendine hayran bırakıyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut, tur şirketleri aracılığıyla gelen ziyaretçilere kalderanın eşsiz manzarasını ve doğal güzelliklerini fotoğraflama fırsatı sunuyor.

Hemen hemen Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Nemrut Krater Gölü’nü Gaziantep'ten görmeye gelen Zehra Noyan, “Bizler Gaziantep'ten geliyoruz. İlk defa geldik. Turla geldik buraya. Bitlis'te bazı yerleri gezdik. Burası çok güzel, havası güzel ve temiz. Her yerin ayrı bir güzelliği var. Allah bir güzellik vermiş buraya” diye konuştu.

Adıyaman'dan Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü’nü görmeye gelen Zeynal Taşkıran adlı vatandaş ise “Adıyaman'da Nemrut ve bir de burada Nemrut olduğunu duyunca şaşırdım. Bitlis'in her tarafını çok güzel gördük. Turla gelip buraları dolaşmanın şansını yakaladık. Buranın tabii güzelliklerine bayıldım” dedi.