Bitlis Merkez ve Adilcevaz İlçe Sakinleri Dikkat! Bitlis Merkez ve Adilcevaz İlçe Sakinleri Dikkat!

Bitlis'in Ahlat ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Otluyazı köyünde, Soğaz mevkiinde bulunan doğal maden suyu yıllardır vatandaşlar tarafından şifa niyetiyle tüketiliyor. Bu şifalı maden suyu, 6-7 ayrı kaynaktan çıkıyor ve özellikle böbrek hastalıkları başta olmak üzere birçok sindirim sistemi rahatsızlığına iyi geldiğine inanılıyor. Böbrek rahatsızlığı olan veya taş düşüren vatandaşlar, genellikle bu kaynak başına gelerek doğal maden suyunu tüketiyor ve evlerine götürmek üzere getirdikleri pet şişelere dolduruyor.

Çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar da bu şifalı maden suyuna yoğun ilgi gösteriyor. Maden suyu, gün içinde büyük bir ziyaretçi akınına uğruyor. Ziyaretçilerden Erkan Olcay, maden suyunun birçok hastalığa şifa olduğuna inandıklarını belirtiyor. Özellikle böbrek taşları ve ayak mantarları gibi sorunlara iyi geldiği söylenen maden suyunu yılda 4-5 kez tükettiklerini ve evlerine götürdüklerini dile getiriyor. Yüksek kalitedeki magnezyum içeriğiyle dikkat çeken bu doğal maden suyunun defalarca içildiğinde bile şişkinlik yapmadığını ve oldukça güzel olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, içenlere şifa olmasını umut ediyor.

Otluyazı Köyü'ndeki bu doğal maden suyu, şifa arayanların ve sağlıklı yaşam için fayda görmek isteyenlerin tercih ettiği bir destinasyon haline gelmiş durumda.

0x0-1688725281122.jpg

0x0-1688725281838.jpg

0x0-1688725283496.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)