Bölge

Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi: 11 Gözaltı

Batman merkezli 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla, sahte evraklarla gençleri dolandıran bir çete çökertildi. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, Batman merkezli 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla bir dolandırıcılık çetesini çökertti. Çete, kamu kurum ve kuruluşlarına işe girme ve devlet memuru olarak atanma vaadiyle gençleri dolandırıyordu. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

13 Şüpheli Tespit Edildi

Açıklamaya göre, çetenin lideri Ş.K.Y.'nin talimatlarıyla hareket eden toplam 13 şüpheli tespit edildi. Şüpheliler, devlet makamlarında bağlantıları olduğu aldatmacasıyla mağdurlardan 700 bin-800 bin TL civarında para talep ederek toplamda yaklaşık 10 milyon TL haksız kazanç elde etti. Çete, mağdurları inandırmak ve oyalamak amacıyla Ankara'ya götürüp ev kiraladı, otellerde barındırdı ve bakanlık binalarına götürdü. Mağdurlara resmi belge süsü verilmiş sahte evraklar, barkodlar düzenlediler.

11 Kişi yakalandı

Şüphelilerden 2'sinin tutuklu, birinin ise yurt dışında olduğu anlaşıldı. Batman merkezli operasyon, Muğla ve Ankara illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyonda 11 şahıs yakalanarak gözaltına alındı ve dolandırıcılıkta kullanılan sahte evraklar ele geçirildi.