Afganistan İslam Emirliği Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ofisi, Dünya Bankası tarafından yayınlanan son Afganistan ekonomisi raporunu değerlendirdi.

Ofisin yaptığı açıklamada Dünya Bankası'nın Afganistan ekonomisi hakkında kapsamlı bir rapor yayınladığı belirtildi. Bu raporun gerçeklere dayandırılarak Afganistan'ın ekonomik koşullarına ışık tuttuğu ifade edildi.

Afganistan İslam Emirliği, Dünya Bankası'nın Afganistan'ın acil ekonomik sorunlarını görmesi ve düzeltmesi için önemli bir rol oynayabileceğine inanıyor. Ayrıca, Dünya Bankası'nın raporu gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki düşüşe, çoğu Afgan halkı için temel ihtiyaçlar olan ürünlerin daha ucuz hale gelmesine işaret ediyor.

Raporda ayrıca, Afgani para biriminin yabancı para birimleri karşısında istikrarlı bir seyir izlediği, ihracatın arttığı ve ithalatın ve milli gelirin arttığı belirtiliyor. Devlet çalışanları da zamanında ücretlerini almıştır.

Afganistan İslam Emirliği, uluslararası toplumun Afganistan'ın hızlı ve sürdürülebilir ekonomik gelişmesine katkıda bulunabileceğine inanıyor. Tüm uluslararası kuruluşlar ve insani yardım kuruluşlarına açık bir işbirliği çağrısı yapıyor.

Afganistan İslam Emirliği, Dünya Bankası'nın gerçekleri paylaşmasının yanı sıra, daha önce örgüt tarafından finanse edilen projeleri sürdürmesi ve tamamlaması çağrısında bulunuyor. Tüm paydaşları işbirliğine davet etmek için güçlerini birleştirmeliyiz. Böylece işsizlikle mücadele etmek ve ülke içinde daha elverişli bir ekonomik ortam yaratabiliriz.

Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza! Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza!

(İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)