Narin Güran 16 Gündür Kayıp! Ekipler 12 Dakikada Neler Yaşandığını Araştırıyor Narin Güran 16 Gündür Kayıp! Ekipler 12 Dakikada Neler Yaşandığını Araştırıyor

Diyarbakır'da konut piyasasında yaşanan fiyat artışları durdurulamıyor. Kiralık konutların neredeyse "yok" denildiği şehirde, satılık daire fiyatları 12 milyon TL'ye, kiralık daireler ise 70 bin TL'ye kadar dayandı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremin ardından Diyarbakır'daki mevcut konut sorunu neredeyse ikiye katlandı. İnternetteki emlak alım satım siteleri ve sosyal medya platformlarında satılık ve kiralık konutlar için belirlenen rakamlar dudak uçuklatıyor.

30 Yıllık 1+1 Binaların Fiyatı 300 Bin Lira

Özellikle şehir kalabalığından uzak bölgelerde yer alan ve üç katlı villalar olarak bilinen triplex evlerin fiyatları 24 milyon TL'ye kadar yükselirken, yaklaşık 30 yıllık 1+1 daireler bile 300 bin TL'den satışa sunuluyor. Diyarbakır'ın neredeyse her caddesinde sahibinden veya emlak ofisinden satılık ilanı bulmak mümkün hale geldi. Ancak 6 Şubat depremi sonrası bina sağlamlığı konusunda artan tereddütler nedeniyle satılık daireler alıcı bulmakta zorlanıyor.

Kiralık konut sıkıntısının en yoğun yaşandığı illerden biri olan Diyarbakır'da, dayalı-döşeli kiralık konut fiyatları 70 bin TL'yi bulurken, en düşük fiyat olarak sobalı 2+1 daireler 3 bin TL'den kiracısını arıyor.

Kaynak: İLKHA