Düzce Valiliği'nden alınan bilgilere göre, sel felaketi nedeniyle il genelinde büyük çapta su baskınları meydana geldi. Bugüne kadar toplam 1433 ihbarın yapıldığı belirtildi ve bu ihbarlara cevap vermek amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlardan 1354 personel ve 417 iş makinesiyle sahada çalışmalara devam edildiği ifade edildi.

Sel suları nedeniyle mahsur kalan 27 vatandaşın 5 farklı noktada kurtarıldığı aktarıldı. Ayrıca, selin neden olduğu hasarlar sonucunda enerji kesintisi yaşanan 145 köyde ekiplerin arızaları gidermeye devam ettiği belirtildi.

2025 Yılı Bütçe Teklifi Meclis'e Sunuldu 2025 Yılı Bütçe Teklifi Meclis'e Sunuldu

Düzce'nin su ihtiyacını karşılayan Uğur Suyu ana regülatörünün bulunduğu bölgede meydana gelen heyelan sonucunda oluşan sorunların çözüldüğü ve kent merkezinde su temin edilmeye başlandığı ifade edildi.

İl genelinde içme suyu hasarı olan 113 köyden 68'inde sorunun çözüldüğü, 45 köyde ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Sel felaketi sonucunda 202 kilometre stabilize, 40 kilometre sıcak asfalt, 4,2 kilometre beton ve 6 kilometre kilitli parke yol ile 9 büyük köprü, 3 yaya köprüsü, 13 büyük menfez ve 37 kutu menfezin hasar gördüğü aktarıldı. Ancak, ulaşıma kapalı köy yolu bulunmadığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)