As, sınavların her şeyin belirleyicisi olmadığını vurgulayarak öğrencilerin motivasyonlarının düşmemesi gerektiğini söyledi.

Özellikle sınav sonuçlarının açıklandığı dönemde ailelerin çocuklarını başka öğrencilerle karşılaştırmaması gerektiğini vurgulayan As, ailenin çocuğa destek vererek sınav psikolojisine hazırlaması gerektiğini ifade etti.

Tercih döneminde rastgele bir tercih yapmanın hatalı olduğunu belirten As, yanlış bir tercihin bir öğrencinin hayatını etkileyebileceğini aktardı.

As, "Sınavlar her şeyin belirleyicisi değil" diyerek öğrencilerin sınav sürecinde yorulduğunu ve motivasyon düşüklüğü yaşayabileceğini söyledi. Aynı zamanda, sınav sonuçlarına göre kendini diğer öğrencilerle kıyaslamamaları gerektiğini ve ailelerin de çocuklarını kıyaslamaması gerektiğini belirtti. Tercih döneminde ise sevmediği bir meslek yerine sevdiği bir bölümü seçmelerini tavsiye etti.

KPSS Ön Lisans Soru ve Cevapları Erişime Açıldı KPSS Ön Lisans Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

Son olarak As, herkesin kendi potansiyelini fark ederek o yönde bir bölüm seçmesi gerektiğini ve sevmediği bir alanda yükselmeye çalışmanın pişmanlık yaratabileceğini ifade etti.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ