2023-2024 eğitim öğretim yılı, yarın son ders ziliyle noktalanacak ve 20 milyondan fazla öğrenci, heyecanla karnelerini alacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl öğrencilerin notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumlarını da karnelere işleyerek, öğrencilerin gelişimini daha kapsamlı bir şekilde değerlendirecek.

Yeni kararlarla birlikte, ders ortalaması 50 olan ve en fazla 3 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Ancak 9'uncu sınıflarda 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Türkçe dersinde geçme barajı da 70'e yükseltildi.

T25 Son Ders Zili Yarin Calac 200

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Temmuz'dan itibaren ilkokul 2'nci sınıftan başlayarak tüm kademelerde yaz okulu açacak. Öğrenciler, spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim dallarında ücretsiz yaz okullarına katılabilecekler. Yaz okulları, haftada 5 gün planlanacak ve bir dersten günlük 2 saatten fazla olmayacak şekilde düzenlenecek. Kursların süresi 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak şekilde belirlendi.

Yaz okulları 29 Ağustos'ta sona erecek. Ayrıca, 8, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri için destekleme ve yetiştirme kursları da açık olacak, böylece öğrenciler yaz döneminde de eğitimlerine devam edebilecekler.