Elazığ'da ceviz hasadı sezonu başladı. Elazığ merkeze bağlı Dilek (Selli) köyünde gerçekleşen hasat açılışına, Elazığ Valisi Ömer Toraman ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, bu yıl Elazığ'da ceviz üretiminin 2 bin 800 ton olacağını ve bu üretimin ekonomiye 222 buçuk milyon TL katkı sağlayacağını ifade etti. Kılıç, aynı zamanda ceviz üretiminin her yıl artış gösterdiğini ve gelecek yıllarda da artarak devam etmesini beklediklerini belirtti.

Vali ve İl Tarım Müdürü, Ceviz Üretiminin Artışını Kutluyor

Vali Ömer Toraman, ceviz üretimindeki artıştan duyduğu mutluluğu ifade ederek, çiftçilerle bir araya gelerek onların hasat sevincine ortak olmaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca Toraman, bu yıl ceviz üretiminde verimin daha yüksek olduğunu söyledi ve çiftçilerin emeklerinin karşılığını aldıklarını dile getirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, geçen yıllarda ceviz ekim alanlarında ciddi bir artış yaşandığını, 115 bin olan ceviz ağacı sayısının 125 bine çıktığını açıkladı. Ceviz ağaçlarının 2-3 yıl sonra hasat verdiği için önümüzdeki yıllarda üretimin daha da artacağını belirtti. 2023 yılı için ilin ekonomisine 222 buçuk milyon TL katkı sağlanmasının beklendiğini kaydetti. Bu ekonomik artışın çiftçilere daha iyi yaşam koşulları sunacağını vurguladı. Ceviz üretimi, ilin ekonomisine önemli bir katkı sağlayarak çiftçilere daha fazla gelir sağlıyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)