Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa Açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anayasa Açıklaması

Et ve Süt Kurumu (ESK), elinde kalan kurbanlık hayvanlarını satmak isteyen üreticilere yönelik başvuru sürecini duyurdu. Üreticiler, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor. Pazara getirilen ancak satılamayan hayvanlar, üreticilerin bakım, besleme ve taşıma maliyeti göz önünde bulundurularak oluşturulan Kurbanlık Hayvanların Alım Tarifesinden karkas et olarak ESK tarafından satın alınacak.

Kurbanlik

ESK, Üreticilere Ödemeleri Hızlandırırken Kesim Kolaylığı Sağlıyor

ESK, hayvanlarını satan üreticilere ödemelerin en geç 3 iş günü içinde yapılacağını belirtirken, üreticilere kolaylık sağlamak adına hayvanların bulundukları yerde en yakın kesimhanede kestirilebileceğini ifade etti.

Başvurular için üreticilerin hayvanlarına ait kimlik bilgileri, il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince verilen kurban satışı sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgelerini ibraz etmeleri gerekiyor. Bu belgelerle birlikte başvuran üreticiler, işlemlerini tamamlayarak hayvanlarını ESK'ye satış için teslim edebilecekler.

Hayvan Yetistiricilerinden Kurbanlik Alacaklara Cagri D550Cf2C

ESK'nin alım tarifesinden alınacak hayvanların fiyatları şu şekilde:  

Resim 0Cdee00E

Muhabir: Mehtap Çelebi