Suriye ve Irak’ta 3 PKK Elemanı Etkisiz Hale Getirildi Suriye ve Irak’ta 3 PKK Elemanı Etkisiz Hale Getirildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketi ile birlikte, kayıt dışı çalışma ve vergi kaçakçılığına yönelik önlemler sertleştiriliyor. Paket kapsamında özellikle elden kira ödemeleri üzerinde önemli düzenlemeler yapılacak. Kiracıların elden ödeme yaptıklarını bildirmeleri halinde ceza almaktan kurtulabilecekleri belirtilirken, kiraya verenler için ise ciddi yaptırımlar öngörülüyor.

Vergi Düzenlemelerinde Yeni Tedbirler

Paketin detaylarına göre, vergi incelemelerinde günlük hasılat tespitleri daha sıkı bir şekilde yapılacak ve beyan edilen gelir ile yapılan tespitler arasındaki farklar incelenecek. Özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ve elektronik ticaret platformları üzerinden yapılan ödemelerde tevkifat uygulaması artırılacak.

Hazine Ve Maliye Bakanligi Depophot 3Ruy Cover

Banka Hesapları ve POS Cihazları Kullanımında Yeni Cezai Tedbirler

Ayrıca, banka hesapları ve POS cihazlarının başkaları tarafından kullanılması durumunda da ağırlaştırılmış özel usulsüzlük cezaları getiriliyor. Bu suçlardan dolayı kesilecek cezaların alt sınırı 25 bin lira, üst sınırı ise 20 milyon lira olarak belirlenmiş durumda.

Vergi Usul Kanunu'nda yer alan bazı kaçakçılık suçları için de hapis cezalarının alt sınırının 5 yıla çıkarılması ve etkin pişmanlık hükümlerinin kaldırılması da gündemde olan düzenlemeler arasında yer alıyor.

Hazirliklar Tamamlandi Ha 529 2 41

Yeni vergi paketiyle ilgili çalışmaların devam ettiği ve önümüzdeki dönemde yasalaşması beklenen düzenlemelerle ilgili kamuoyuna daha fazla bilgi verileceği bildirildi.

Muhabir: Mehtap Çelebi