Elektrik Arızalarını Gideren Ekipler Ayılarla Karşılaştı

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ekipleri, Muş'ta zorlu iklim koşullarına rağmen elektrik arızalarını gidermek için çalışırken, karşılarına çıkan ayılarla mücadele etti.

Muş'ta elektrik arızalarını gidermek için gece gündüz demeden çalışan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ekipleri, zorlu iklim şartları ve doğal yaşamla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Son yaşanan olayda, ekipler elektrik arızalarını gidermek için karlı yolları aşarken beklenmedik bir engelle karşılaştılar: ayılar.

Gecenin karanlığında arızaları gidermek için çalışan ekipler, kış uykusundan uyanan ayılarla karşılaştılar. Olayı cep telefonlarıyla kaydeden ekipler, ayıların bölgeden uzaklaşmasını bekledikten sonra çalışmalarına devam ettiler. Şans eseri, herhangi bir saldırıya maruz kalmadan ekipler arızaları başarıyla gidermeyi başardılar.

VEDAŞ Muş İl Müdürü Suat Coşar, yaptığı açıklamada, “Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) olarak zor bir coğrafyada çalışmalarımızı sorunsuz bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Arızaları giderirken de ekiplerimiz zaman zaman yaban hayvanları ile karşılaşıyorlar. Ekiplerimiz araziye çıkarken 4 ayı ile karşılaştı. Çok şükür ayıların herhangi bir saldırısına maruz kalmadılar. Ayılar bölgeden uzaklaştıktan sonra ekiplerimiz 4 kilometre yürüdükten sonra arızaları başarılı bir şekilde giderdiler” ifade etti.

(İHA)