Maliyetlerin giderek artığı şu günlerde elektrik faturaları da günden güne kabarmaya başladı. Bir zam açıklaması olmamasına rağmen artan fatura tutarlarından dert yanan tüketiciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek modeline yönelik sorgulamalarda bulunmaya başladı.

Bakanlığın geliştirmiş olduğu sosyal yardım modelleri arasında yer alan elektrik tüketim desteğinin geçtiğimiz aylarda kapsamı genişletilmişti. Hali hazırda yalnızca ihtiyaç sahibi aileler için geçerli olmayan destek modelinin ayrıntıları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

İKİ BİLEŞENDEN OLUŞUYOR

Hali hazırda senelerdir ihtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son dönemlerde alınan kararlar doğrultusunda program kapsamının genişletilmiş olduğunu bildirdi. Yardım modelinin iki bileşenden oluştuğunu ifade eden bakanlık, ilk bileşeni ‘Asgari Elektrik Tüketim Desteği’, ikinci bileşeni ise ‘Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği Bileşeni’ olarak açıkladı.

Asgari Elektrik Tüketim Desteği’nin 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilen kişiler için geçerli olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği Bileşeni için de ayrıntılı bir açıklamada bulundu. Bu bileşenden kronik hastalığı nedeni ile cihaza bağımlı olan hasta vatandaşların yararlanabileceklerini ifade eden bakanlık, burada da ‘ihtiyaç sahibi olma’ şartının arandığını bildirdi.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR?

Benzin Fiyatlarına Zam Geldi Benzin Fiyatlarına Zam Geldi

adsiz-tasarim-2023-03-29t152531611.webp

Elektrik tüketim desteği ihtiyaç sahipleri için aylık elektrik tüketim miktarına, kronik hastalar için ise evde bulunan hasta sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bakanlık, söz konusu destek tutarlarını şu şekilde belirlemiştir:

- 1- 2 kişilik ihtiyaç sahibi ailelere: 112,63 TL

- 3 kişilik ihtiyaç sahibi ailelere: 150,17 TL

- 4 kişilik ihtiyaç sahibi ailelere: 187,71 TL

- 5 ve üzeri kişili ihtiyaç sahibi ailelere: 225,25 TL

- Kronik hastaların bulunduğu hanelere (hasta başına): 225,25 TL

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ