Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elon Musk'ın sahibi olduğu Starlink uyduları aracılığıyla Gazze'deki uluslararası yardım kuruluşlarına sunduğu internet bağlantısı desteği nedeniyle teşekkürlerini dile getirdi. Bakan Uraloğlu, bu önemli yardım girişimini Elon Musk'ı etiketleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Elon Musk'un Gazze'ye Starlink Uydularıyla Destekleri

Gazze'de yaşanan zorlu koşullar ve insanlık dışı muamele karşısında duyarlılık gösteren Bakan Uraloğlu, "Sayın Elon Musk, Starlink uydularınızın, Gazze'deki uluslararası yardım kuruluşlarına uydu bağlantısı desteği için teşekkür ediyorum." şeklindeki açıklamasında, Gazze'deki insani yardım çabalarına katkı sağlayan bu destekten dolayı minnettarlığını ifade etti.

Kuyumcular Uyardı: 'Altın Alacaksanız Şimdi Alın' Kuyumcular Uyardı: 'Altın Alacaksanız Şimdi Alın'

bakan-uralogludan-elon-muska-gazzeye-internet-tesekkuru-71c315e1.jpeg

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki iletişim altyapısını tamamen kesmesinin ardından, Gazze'deki insanlar ve uluslararası yardım kuruluşları Starlink uyduları aracılığıyla iletişimlerini sürdürebilmek için destek talep etmişlerdi. Elon Musk, Starlink uydu internet sistemi şirketinin bu talebi karşılamayı taahhüt etmiş ve uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunmaya başlamıştı. Bu yardım, Gazze'deki yardım çabalarına büyük bir destek oluştururken, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun teşekkürleriyle bir kez daha vurgulandı.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)