Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emekliler Yılı kapsamında yaptığı açıklamada, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 zamla 3 bin TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Bu müjdenin ardından AK Parti, bayram ikramiyesi düzenlemesini içeren teklifi Meclis'e sundu.

Altın Fiyatlarında Rekor Yaklaşıyor! Altın Fiyatlarında Rekor Yaklaşıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, emekli ikramiyelerini 3 bin liraya çıkaran düzenlemenin, Meclis'e sundukları 8. Yargı Paketi'nin bir parçası olduğunu açıkladı. Paketin hızlı bir şekilde Meclis'ten geçerek yasalaşması bekleniyor ve emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesini 3 bin TL olarak almaları planlanıyor.

emekli-bin-tlye-bile-muhtac.jpg

Kimler 3 bin TL ikramiye alacak? Maaşını tam hak eden tüm emekliler, 3 bin lira oranında bayram ikramiyesi alacak. Dul ve yetimlere ise hak ediş oranlarına göre emekli ikramiyesi ödenecek. Buna göre;

  • Emekli maaşının yüzde 75'ini hak eden dul ve yetimlere 2,250 TL,
  • Yüzde 50'sini hak edenlere 1,500 TL,
  • Yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 TL ödeme yapılacak.

EYT'liler Zamlı İkramiye Alacak mı? Emekli olan herkes, bayram ikramiyesi zammından faydalanacak. EYT'den emekli olanlar, eski emekliler veya emeklilik için başvuruda bulunanlar da 3 bin liralık ikramiyeden yararlanacak.

Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek? Ramazan Bayramı'nın arefe günü olan 9 Nisan'da başlaması nedeniyle ilk bayram ikramiyesi 9 Nisan 2024 tarihinden önce ödenmesi bekleniyor. Kurban Bayramı ikramiyesi ise 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenmesi gerekecek.

Editör: MEHTAP ÇELEBİ