Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında önemli bir açıklamada bulundu ve milyonlarca emekliyi sevindirecek bir müjde verdi. Erdoğan, Türkiye'deki emeklilere yönelik olarak bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağını açıkladı.

Altın Fiyatlarında Rekor Yaklaşıyor! Altın Fiyatlarında Rekor Yaklaşıyor!

Erdoğan: Emekliye 5 Bin TL Ödeme ve Ekonomik İyileştirmeler

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekildedir: "Milletimize verdiğimiz çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için bugüne kadar birçok düzenleme yaptık. Bilhassa emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bunun için bakanlarımıza gerekli hazırlıklar yapmaları için gerekli talimatları vermiştim. Kabine toplantımız sonunda emeklilerimizi rahatlatacak kararlar aldık. Bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin TL ödeme yapacağız. 12,2 milyon emeklimizi doğrudan etkileyen aldığımız bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe zenginleştikçe milletimizin her kesimiyle paylaşma isteğimizi her alanda hayata geçirmeyi sürdüreceğiz."

Emekli vatandaşlar, bu haberi büyük bir memnuniyetle karşıladılar ve ekonomik sıkıntılarını hafifleteceği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiler. İkramiye ödemesinin, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeye katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ