Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Erciş İlçesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Balcı, Büyükşehir Belediyesi ve DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) işbirliğiyle yürütülen projede jeotermal seralar için kullanılacak sıcak su kaynağının çıkarılması çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Vali Balcı, Erciş ilçesinde gerçekleştirilen sondaj çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, 750 metre derinlikte 65 derece sıcaklıkta su elde ettiklerini söyledi. Sondaj çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Balcı, amacın daha fazla sıcak su elde etmek ve jeotermal sularla ısıtılan seralarda yetiştirilen sebzelerle Van ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade etti. Ayrıca, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu proje, jeotermal kaynakların tarımsal üretime katkı sağlaması ve bölge ekonomisine olumlu etkiler yapması amacıyla hayata geçirilmiştir. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın incelemeleri, projenin ilerleyişini ve sıcak su kaynağının kullanımını desteklemektedir.

erciste-bulunan-65-derece-sicakligindaki-jeotermal-su-tarimda-kullanilacak-9e45018f.jpg

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)